Nahajate se:
Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke DOBROTE DOLENJSKE
Razpis za pridobitev pravice do uporabe kolektivne blagovne znamke DOBROTE DOLENJSKE
10. 8. 2018
Izbrisan U.
780
10.08.2018
Javni razpisi in javni natečaji
30.09.2018 do 23:59
04.06.2018
Barbara Jerovšek, vodja projekta
S kolektivno blagovno znamko DOBROTE DOLENJSKE želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost tipične dolenjske kulinarike, rokodelskih izdelkov, prireditev, turističnih produktov in doživljajskih vodenj, nastanitvenih kapacitet ter njihovih ponudnikov.
Za pridobitev kolektivne blagovne znamke DOBROTE DOLENJSKE se lahko prijavijo registrirane pravne in druge osebe, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve oz. turistične prireditve, produkte in nastanitvene kapacitete, za katere se podeljuje pravica do uporabe kolektivne blagovne znamke DOBROTE DOLENJSKE.
Kolektivna blagovna znamka Dobrote Dolenjske se uporablja za označevanje KAKOVOSTI:
- pridelkov (npr. sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb) in prehranskih izdelkov (npr.: iz mleka, mesa, sadja, zelenjave, žit ipd.),- jedi in pijač,
- rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja,
- turističnih prireditev in dogodkov,
- turističnih produktov in programov turističnega vodenja,
- nastanitvenih kapacitet
na območju Dolenjske regije.
V septembru in oktobru bodo ocenjevanja potekala v naslednjih terminih:
- do 7. septembra 2018 prijava za pridelke, prehranske izdelke in pijače; prinos in ocenjevanje bo potekalo 26. septembra 2018 v prostorih ZTR, PE Trebnje; izdelke dostavite na dan ocenjevanja med 7.00 in 9.00 v prostore ZTR, PE Trebnje.
- do 31. avgusta 2018 prijava za rokodelske izdelke in izdelke industrijskega oblikovanja; prinos in ocenjevanje bo potekalo 10. septembra 2018 v prostorih ZTR, PE Trebnje; izdelke dostavite na dan ocenjevanja med 8.00 in 10.00 v prostore ZTR, PE Trebnje.
- do 31. avgusta 2018 prijava na ocenjevanje nastanitvenih obratov, ki bo potekalo 24. septembra 2018 na terenu.
- do 30. septembra 2018 prijava na ocenjevanje jedi, ki bo potekalo konec oktobra-začetek novembra (datum bo znan naknadno) na terenu.
- do 20. septembra 2018 prijava za turistične programe in načine turističnega vodenja; ocenjevanje na terenu bo potekalo 6. oktobra 2018.
- prijava za prireditve naj bo oddana vsaj 30 dni pred izvedbo prireditve.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj
Dokumenti, priloge
Klikni tukaj za prikaz prilog